Sulje

Lounasravintolan ruokalista

Maissikeittoa ja brunoise porkkanoita(L, G)
Lohta grillistä (M, G)
Ratatouillea (M, G)
Lautasella suoraan pöytään: Broileria vartaassa paholaisen kastiketta, kasvishöystöä, veneperunoita
Omenaohukaisia (L)

Katso muut ruokalistat

Yrittäjän oppisopimus

yrittaja.jpg : 497 kB

Päätoiminen yrittäjä voi kouluttautua oppisopimuksella oman ammattialansa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoon tai oman yritystoiminnan kehittämiseen liittyvään yrittäjyyden tutkintoon. Yrittäjän kouluttautuessa oppisopimuksella oppimisympäristönä on oma yritys ja ohjaajana toimii toinen yrittäjä.


Yrittäjä - paranna kilpailukykyäsi - oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus on yrittäjälle hyvä tapa kehittää yritystä ja omaa osaamista käytännönläheisesti. Opiskeltava tutkinto voi olla ammattialaasi tai yrittäjyyteen liittyvä tutkinto, esimerkiksi yrittäjän ammattitutkinto.

Yrittäjän oppisopimusopiskelussa pääosa oppimisesta tapahtuu ohjatusti omassa yrityksessä. Työssä oppimista tuetaan oppilaitoksen järjestämillä tietopuolisilla opinnoilla. Koulutukseen liittyvät kehittämistehtävät ja näytöt kohdistuvat suoraan oman yrityksen toimintaan kehittäen sitä.

Tietopuolinen koulutus on yrittäjälle maksutonta lukuun ottamatta tutkintomaksua 58 €. Tietopuoliseen koulutukseen osallistumisesta aiheutuvan ansionmenetyksen osalta opiskelija voi hakea oppisopimuspalveluista opintososiaalisina etuina päivärahaa ja perheavustusta. Lisäksi opiskelijat voivat hakea matka- ja majoittumiskorvausta.


Mentori sparraa ja kannustaa yrittäjää

Kun hakeudut oppisopimuskoulutukseen, tarvitset ohjaajaksesi mentorin. Mentorina toimii toinen, kokenut yrittäjä. Voit löytää hänet omista verkostoistasi tai hakemalla Hyvä Diili-mentoripankista. Sivuilta löydät tietoa mentorin valintaan, rooliin ja käytännön ohjeita yhteistyöhön.

Oma mentorisi kannattaa hakea omalta alueeltasi säännöllisten ohjaustapaamisten järjestämisen kannalta, mutta joissain tapauksissa paras vaihtoehto saattaa löytyä oman alueesi ulkopuolelta. Tällöin opiskelija ja mentori sopivat keskenään tapaamisista mahdollisesti aiheutuvista kuluista. Oppisopimuspalvelut korvaa mentorille koulutuskorvauksen yrittäjän ohjaamisesta.

Oppisopimuskoulutuksessa tavoitteena on tutkinnon suorittaminen. Mentori tukee sinua tavoitteidesi saavuttamisessa, ohjaa, kannustaa ja antaa puolueetonta ja kriittistä palautetta. Samalla kehityt yrittäjänä ja kehität yritystäsi.

Jos tarkoituksenasi on suorittaa yrittäjyyteen liittyvä tutkinto esim. yrittäjän ammattitutkinto, ei mentorin tarvitse välttämättä edustaa omaa alaasi. Tällöin hänen tehtävänään on tarjota sinulle vaihtoehtoisia näkökulmia yritystoimintasi kehittämiseen. Omaan alaasi liittyvää tutkintoa ohjaajavalta mentorilta vaaditaan ammattialasi hyvää tuntemusta.

Mentorisi sitoutuu

  • suunnittelemaan, ohjaamaan ja tukemaan sinua oppimistavoitteissasi
  • tapaamaan sinua säännöllisesti koko opiskelun keston ajan eli noin 1,5 vuotta
  • noudattamaan Hyvä Diili -mentorien arvoja , joita ovat luottamuksellisuus, tavoitteellisuus ja oppimisen arvostus
  • arvioimaan oppimista ja kehittymistäsi säännöllisesti
  • toimimaan yhteistyössä oppilaitoksesi ja oppisopimuskeskuksen kanssa
  • osallistumaan oppisopimuskeskuksen Hyvä Diili -mentoreiden valmennukseen

Koulutusrahasto:  Lisätietoa ammattitutkintostipendistä, aikuisten opintotuesta ja yrittäjän aikuiskoulutustuesta. http://www.koulutusrahasto.fi/