Sulje

Lounasravintolan ruokalista

Maissikeittoa ja brunoise porkkanoita(L, G)
Lohta grillistä (M, G)
Ratatouillea (M, G)
Lautasella suoraan pöytään: Broileria vartaassa paholaisen kastiketta, kasvishöystöä, veneperunoita
Omenaohukaisia (L)

Katso muut ruokalistat

Opiskelijalle

Oppisopimusopiskelijalla on aina oltava työpaikka, jossa työssä oppiminen voidaan toteuttaa. Jos sinulla ei ole vielä työpaikkaa, etsi itsellesi työnantaja joko omatoimisesti tai työvoimatoimiston välityksellä. Oppisopimus on sinun ja työnantajasi välinen määräaikainen työsopimus, jossa työnantajasi huolehtii mm., että sinulla on mahdollisuus tehdä opetussuunnitelmasi edellyttämiä töitä sekä osallistua tietopuoliseen koulutukseen.

Pääosa opiskelusta tapahtuu oppisopimustyöpaikassasi työssä oppien. Tietopuolinen koulutus hankitaan alan oppilaitokselta. Työnantajasi maksaa sinulle työssä oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolinen koulutus on sinulle maksutonta ja sen ajalta sinulle voidaan (jos työnantajasi ei maksa palkkaa) maksaa verottomina opintososiaalisina etuina:

Oppisopimuksella sinun on mahdollista opiskella kaikkia toisen asteen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja (oppisopimuksen kesto 1-3 vuotta). Yliopisto-, korkeakoulu- ja ammattikorkeakouluopintoja ei vielä toistaiseksi voi suorittaa oppisopimuskoulutuksena.


Toimi näin

  • Hanki ensin itsellesi sopiva oppisopimustyöpaikka
  • Sovi työnantajan kanssa alustavasti oppisopimuksesi tavoitteista, palkasta yms. Jos kysymyksessä on työllistyminen oppisopimuksella ja työvoimatoimisto on lupautunut maksamaan työnantajallesi palkkatukea, työsuhdetta ei saa aloittaa ennen oppisopimuksen tekemistä.
  • Ota yhteyttä oppisopimuspalveluihin oppisopimuksesi tekemistä varten. Oppisopimus ja henkilökohtainen opiskeluohjelmasi laaditaan työpaikallasi yhdessä oppisopimustarkastajan ja työnantajasi kanssa.

Oppisopimuspalveluihin voit olla yhteydessä aina, kun tarvitset lisätietoa koulutukseesi liittyvissä asioissa ennen työpaikan löytymistäkin.