Sulje

Lounasravintolan ruokalista

Sienikeittoa (L, G)
BBQ-possupataa (M, G)
Kasviswokia (M; G)
Mokkapalanmakuista panna cottaa (L, G)

Katso muut ruokalistat

uusille opiskelijoille

LUKUVUOSI 2017-18


Lukuvuoden 17-18 oppikirjat


TIETOJA OPISKELIJOILLE JA HEIDÄN HUOLTAJILLEEN

Tämän sivun tavoitteena on

1) antaa tietoja oppilaitoksestamme, opiskelusta ja henkilöstöstä,

2)  antaa tietoja opiskelijan saatavilla olevista palveluista ja etuisuuksista sekä harrastusmahdollisuuksista ja

3) tiedottaa opiskelijan velvollisuuksista.

Uusi lukuvuosi alkaa tiistaina 8.8.2017

Uudet opiskelijat kokoontuvat ruokasaliin, C-rakennus klo 8.30 (Saksankatu 27). Jatkavat opiskelijat saapuvat klo 9.00 ja aloittavat opinnot työsaleissa.

Tietoja oppilaitoksesta

Forssan ammatti-instituutti on Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän ylläpitämä ammatillinen oppilaitos, joka toimii Opetushallituksen valvonnan alaisena.

Oppilaitoksemme käyntiosoite on Saksankatu 27 tai 46, 30100 FORSSA. Oppilaitoksen postiosoite on PL 12, 30101 FORSSA ja puh. 040 7130 555. Kotisivut ovat netissä osoitteessa www.fai.fi

Työpäivät ja lomapäivät lukuvuonna 2017-2018

Syyslukukausi 8.8.2017 – 21.12.2017

Kevätlukukausi 8.1.2018 – 31.5.2018

Syysloma 16-22.10.2017

Joululoma 22.12.2017 – 7.1.2018

Talviloma 26.2.2018 – 4.3.2018

Avoimet ovet la 10.2.2018 on työpäivä

Päätöspäivä 31.5.2018Yksilölliset opintojärjestelyt voivat vaikuttaa lomien ajankohtiin.

Opiskelijana saamasi etuudet

Nuorisoasteen opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro ennen oppituntien alkua 8-8:15 ja lounasta porrastetusti ruokailuvuorojen mukaan. Erityisruokavalioita valmistetaan sairauden hoitoon ja vakaumuksellisista syistä vain terveydenhoitajan todistuksen perusteella. Maksuttoman opiskelija-aterian edellytyksenä on kela- tai ajokortti, jolla ruokailuoikeus todennetaan. Ota siis kouluun kortti mukaan. Ilman korttia ruokailu on maksullinen.  Opiskelijaruokailuun liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä ruokapalveluesimieheen puh. 050 5155223 tai sari.tallbacka@fai.fi

Lisäksi saat kansanterveyslain säännösten mukaisen terveyshuollon ja sairaanhoidon sekä tapaturmavakuutuslain mukaisen laajennetun vakuutusturvan, joka korvaa oppilaitoksessa tai koulumatkalla sattuneet tapaturmat. Asuntolassa sattuneita tapaturmia ei em. vakuutus korvaa. Harkitse tarvittavat lisävakuutukset huoltajasi kanssa. 

Opintotuki 2017-18

Oppilaitoksen opiskelijat kuuluvat valtion opintotukijärjestelmän piiriin. Yhteishaun kautta oppilaitokseen hyväksytyt opiskelijat saavat kotiin suoraan KELAn lähettämän esitäytetyn opintotukihakemuslomakkeen. Sen voi myös itse tulostaa netistä osoitteesta : www.kela.fi

Opintotuen hakulomakkeita saa tarvittaessa myös oppilaitoksen toimistosta, jonka opintotukiasioihin perehtyneet henkilöt (kuraattorit) avustavat lomakkeiden täytössä. Hakemukset liitteineen toimitetaan oppilaitoksen toimistoon tai Kelan toimistoon. 

Koulumatkatuki

Forssan ammatti-instituutin opiskelijat voivat lv. 2017-18 saada opintotukeen sisältyvän koulumatkatuen, mikäli koulumatka yhteen suuntaan on vähintään 10 km ja se kuljetaan päivittäin. Koulumatkatuki annetaan ensisijaisesti lippuina. Opiskelijan omavastuu matkalipuista on 43 euroa/kk. Sen lisäksi uuden opiskelijan on varauduttava maksamaan heti 6,50 euron suuruinen korttimaksu Matkahuollolle lunastaessaan matkalippuja. Lounais-Hämeessä on käytössä älykortti. Koulumatkatuen voi saada rahakorvauksena tietyin ehdoin. Koulumatkatuki on haettava lukuvuosittain. Kela myöntää ja maksaa koulumatkatuen. Jokaisen koulumatkatukea haluavan uuden opiskelijan on täytettävä  liitteenä oleva Kelan koulumatkatukihakemus. Koulumatkatukihakemus toimitetaan oppilaitoksen toimistoon. Palauta koulumatkatukihakemus jo kesällä samassa palautekuoressa, jossa lähetät opiskelupaikan vastaanottovarmistuksenkin, niin nopeutat asian käsittelyä.

Matkalippujen saamiseksi opiskelijan on hakemuksen lisäksi täytettävä myös ostotodistus. Ostotodistuslomakkeita saa mm. oppilaitoksen toimistosta. Oppilaitoksella täytettyä ostotodistusta vastaan käydään ostamassa matkalippu (kortti) Matkahuollosta, jossa siihen ladataan ostetut matkat. 

Opiskelija-asuntola

Forssan toimipisteen 47-paikkainen opiskelija-asuntola sijaitsee oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä, osoitteessa Saksankatu 25. Asuntolaan voidaan ottaa asumaan ensisijaisesti alaikäisiä opiskelijoita, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet.

Opiskelija-asuntolapaikkaa koskevissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä asuntolanhoitaja Leena Laihoon, puh. 0400 532 998, 19.6.-22.6.2017 klo 9:00 -15:00 ja 31.7. - 4.8. klo 9:00 -15:00 välisenä aikana. 

Asuntolapaikkahakemuksen voi tulostaa osoitteesta http://www.fai.fi/portal/nuorisokoulutus/opiskelu/asuntola/ Hakemuksen tulee lähettää opiskelupaikan vastaanottamislomakkeen kanssa kirjeitse oppilaitokseen 29.6.2017 mennessä. Asuntolaan hyväksytylle opiskelijalle tulee henkilökohtainen infokirje kotiin heinäkuun aikana.

Asuntolassa asuvalla opiskelijalla tulee itsellään olla lakanat, tyyny, huopa, päiväpeitto, pyyheliinat ja henkilökohtaisessa hygieniassa tarvittavat välineet sekä ruoanvalmistusvälineet ja astiat. Mukaan kannattaa ottaa edellisten lisäksi televisio, mikro, soittimia, hyödyllisiä pelejä, kirjallisuutta jne.

Asuminen opiskelija-asuntolassa on oppilaitoksen opiskelijoille maksutonta. Asuntolamajoitus on pääsääntöisesti järjestetty vain kouluviikoiksi, ei lauantaiksi, sunnuntaiksi eikä arkipyhiksi.

Asuntolakaluston tasokkuuden säilyttämiseksi kaikilta asuntolalaisilta peritään 70 euron suuruinen vakuusmaksu. Vakuusmaksu palautetaan sellaisenaan 1 kk:n kuluttua asumisen päätyttyä, mikäli mitään normaalin kulutuksen ylittäviä korjaustarpeita ei ilmene. Jokaisen asukkaan on lisäksi allekirjoitettava asuntolan käyttösopimus ja sitouduttava noudattamaan asuntolan järjestyssääntöjä. 

Velvollisuutesi opiskeluaikana 

Sinun tulee osallistua säännöllisesti lukujärjestyksen mukaiseen opiskeluun, jotta saavutat opiskelutavoitteet. Mikäli joudut olemaan poissa, on siitä sovittava etukäteen tai äkillisissä tilanteissa ilmoitettava välittömästi vastuuopettajalle.

Kaikkien yhteiseksi parhaaksi oppilaitoksen järjestyssääntöjä, turvallisuussääntöjä, toimintaohjeita ja opiskelija-asuntolan järjestyssääntöjä tulee noudattaa.

Muista tuoda mukaasi kopiot niistä koulu-, työ- ym. todistuksista, joista olet ottanut tietoja hakukorttiisi.

Suojavaatetus

Työ- ja turvajalkineita sekä suojavaatteita hankitaan yhteishankintana oppilaitoksen toimesta.  Oppilaitos osallistuu koulutusaloilla vaadittavien pakollisten turva- ja suojavaatteiden kustannuksiin.

Tarvitset myös asianmukaisen liikuntavarustuksen.

Tietopalvelut

Opiskelijat saavat koulun alettua oppilaitokselta opiskeluajaksi käyttöönsä henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, johon lähetetään mm. opiskelua koskevia tiedotteita.

Lukujärjestys

Oppilaitoksen ryhmäkohtaiset työjärjestykset löytyvät osastojen ilmoitustauluilta. Lukujärjestys on myös koulun alkaessa katsottavissa netissä. Opiskelijoiden ja huoltajien Wilma –tunnukset annetaan opintojen alussa. 

Oppikirjat

Hyväksymiskirjeen mukana lähetetään luettelo oppikirjoista, joita voi hankkia etukäteen kirjakaupasta. Monia kirjoja voi hankkia käytettynä, mutta ole tarkkana, että painos on oikea. Kirjan voi hankkia myös e-kirjana jos se on saatavana. Käytettyjä kirjoja on myynnissä mm. kirjakaupoissa ja nettikirppiksillä.

Kierrätyskirjoja löytyy mm. Forssan ammatti-instituutin oppikirjojen myynti- ja ostopaikkasta.

Savuton oppilaitos

Tupakointi oppilaitoksen alueella on kielletty. Kielto koskee myös katualuetta Saksankatu 27 ja 46 välillä. (Suomen tupakkalaki)

Terveydenhoitajan vastaanotto

Terveydenhoitajan vastaanottoajat ilmoitetaan yleisillä ja luokkien ilmoitustauluilla. Saksankadun toimipisteen terveydenhoitajan vastaanotto on asuntolassa, kuten muutkin opiskelijapalvelut. Terveydenhoitajan puhelinnumero on 040 7130 566. Sosiaali-ja terveysalan terveydenhoitajan vastaanotto on Kehräämöllä. Puhelinnumero 045 6576 301.

Työsuojelu

Opiskelijat ovat ikäryhmänsä mukaisten työsuojelusäädösten alaisia. Ammatinopetuksesta annetut säädökset osin poikkeavat ensin mainituista. Oppilaitos valvoo, että säädökset toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Erityisohjeita lähihoitajaopiskelijoille

terveydentilavaatimukset 
työssäoppiminen

Opiskelijakortti

Opiskelijakortin itsellesi saat Ammattiin Opiskelevat –SAKKI ry:n kautta. Kortti maksaa 25 euroa/koko opiskeluajalta. Opiskelijakorttiin tarvitset yhden valokuvan. Opiskelijakorttihakemuksen voi täyttää myös netissä. Opiskelijakortilla saat muiden opiskelija-alennusten lisäksi mm. 50 % opiskelija-alennukset linja-auto- (väh. 80 km yhdensuuntaisiin matkoihin) ja junamatkoihin. Lisätietoja osoitteesta  http://www.sakkinet.fi/jasenyys . Syksyn aikana järjestetään oppilaitoksella Sakki ry:n infopäivä, jolloin opiskelijakortin voi hankkia kätevästi paikan päällä.

VR:llä ja Matkahuollolla on matka-alennuksia varten myös oma maksuton opiskelijakortti, jonka lukuvuositarra maksaa 8 €/vuosi. 

Linkit matkahuollon ja VR:n opiskelijakortteihin:

http://matkahuolto.fi/fi/matka/hinnat/alennusehdot/opiskelijakortin_hankkiminen/index.html?gclid=CPaHh92y3b4CFYTDcgod_FwA-g

todistus opiskelijakortin saamiseksi - VR ja Matkahuolto