Sulje

Lounasravintolan ruokalista

.

Katso muut ruokalistat

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

Hyviä ja monipuolisia ruoka-ammatteja

Ruoka kuuluu jokaiseen arki- ja juhlapäivään. Ammattikeittiöiden ruoanvalmistus ja siihen liittyvät palvelut tarjoavat haasteellisia tehtäviä ruoan ja ihmisten parissa.

TARJOILIJA, hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

KOKKI, hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravitsemis- ja talousalalta valmistuvat kokit ja tarjoilijat tuottavat ateriapalveluita asiakkaan arkeen ja juhlaan sekä vapaa-aikaan. Monipuolinen työ tarjonta paikkakunnalla antaa mahdollisuuden erikoistua erilaisiin ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtäviin. Tärkeää alalla toimittaessa on aito kiinnostus ruokaan ja sen houkuttelevaan esille laittamiseen sekä halu tuottaa asiakkaille elämyksiä ruoan parissa.

Kokin koulutusohjelma, KOKKI

Kokki hallitsee ruokatuotannon kaikki vaiheet elintarvikkeiden hankinnasta, varastointiin ja ruoan valmistukseen sekä ruokien esille laittamiseen. Hän tuntee eri-ikäisten asiakkaiden ravitsemukselliset tarpeet ja valmistaa heille nautinnollisia aterioita.

Kokit palvelevat asiakkaita erilaisissa ravintoloissa, sairaaloissa, palvelukeskuksissa, kouluissa, pitopalveluyrityksissä tai vaikkapa pikaruokapaikoissa. Kokit valmistavat ruokaa nykyaikaisen teknologian avulla isoillekin asiakasryhmille ja voivat toteuttaa luovuuttaan erilaisten juhlien ja edustustilaisuuksien järjestämisessä. Kokit osallistuvat myös asiakaspalveluun ja tarjoiluun.

Asiakaspalvelun koulutusohjelma, TARJOILIJA

Tarjoilija hallitsee erilaisten ammattikeittiöiden asiakaspalvelun, kuten ruoan tarjoilun, myynnin ja kassatoiminnot sekä tilausten vastaanottamisen. Hän osaa hoitaa ruoan jakelutoiminnot linjastossa samoin kuin vaativatkin kokous- ja vierastarjoilut. Tarjoilijan opintoihin sisältyy myös ruoanvalmistusta ja leipomista, joten hän pystyy siten tekemään vuoroja myös keittiössä ja salissa. Alan työpaikkoja ovat esimerkiksi henkilöstöravintolat, kahvilat, pikaruokapaikat, palvelutalot ja juhlapalveluyritykset.


tutkinnon perusteet

Jamix Ruokatuotanto – selainversio



Ammatillisia opintoja

KOKKI

• majoitus- ja ravitsemuspalveluissa toimiminen

• lounasruokien valmistaminen

• annosruokien valmistaminen

• suurkeittiön ruokatuotanto

• tilaus- ja juhlaruokien valmistaminen

• pikaruokapalvelut


KATSO VIDEO


TARJOILIJA

• majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen

• asiakaspalvelu ja myynti

• annosruokien ja -juomien tarjoileminen

• tilaus- ja juhlaruokien tarjoilut

• kahvipalvelut

• palvelu ja jakelukeittiön toiminnot


KATSO VIDEO