Sulje

Lounasravintolan ruokalista

Sienikeittoa (L, G)
BBQ-possupataa (M, G)
Kasviswokia (M; G)
Mokkapalanmakuista panna cottaa (L, G)

Katso muut ruokalistat

Kulttuuriala

viestinta_1.jpg : 95 kB

AUDIOVISUAALINEN VIESTINTÄ

Media-alan uusi perustutkinto aloittaa Fai:ssa


Meistä jokainen on media. Vaatteissamme on logoja, vaihdamme hiusten väriä, tubetamme, jaamme mobiiliviestejä, juttelemme Snapchatissä, otamme valokuvia ja katselemme videoita, joku seuraa edelleen salkkareita. Juuri tätä on media-ala.

Media-alan perustutkinto on uusi tekniikan ja liikenteen koulutusalan tutkinto, johon on yhdistetty aikaisemmat kulttuurialan audiovisuaalinen viestintä ja tekniikan ja liikenteen koulutusalana ollut painotuotanto. Forssassa toteutetaan audiovisuaalisen viestinnän ja julkaisemisen osaamisalat. Soveltuvuuskoe on 12.5.2017.

Forssan ammatti-instituutissa media-alan opinnoissa media tarkoittaa julkaisukanavia ja viestinnän sisältöjen kuvaamista, tallentamista, piirtämistä ja kirjoittamista. Ne julkaistaan somessa, internetissä, lehdissä, radio-ohjelmina, elokuvina ja televisiotuotannoissa tai esitteenä, julisteena, aikakauslehtenä tai verkkosivuna.

Kameratekniikka, ohjelmisto-osaaminen, tulostaminen tai julkaisu ja arkistointi, ammattisanasto ja tekijänoikeudet ovat media-alan tärkeitä opintoja, jotka opitaan jo ensimmäisenä vuonna. Meillä on ohjausta niille opiskelijoille, jotka ovat päättäneet jatkaa opintojen jälkeen media-alan ammattilaisina ja yrittäjinä. He perustavat harjoitusyrityksen. Nuori Yrittäjä vuoden aikana he voivat ansaita kymmenen tuhatta euroa ilman arvonlisäveroa.

Audiovisuaalisuus on sisällön jakelua sähköisesti. Julkaiseminen tarkoittaa esimerkiksi julisteiden ja esitteiden tai aikakauslehtien ja vuosikertomusten suunnittelua ja toteutusta. Julkaisut tulostetaan, painetaan kirjapainossa tai ne voidaan lukea ja katsella esimerkiksi verkkosivuilla tai blogeina.

Media-alan opinnot ovat valokuvien, kameratekniikan, valaisun ja kuvankäsittelyn ja lopuksi tulostuksen ja arkistoinnin, videokuvauksen ja editoinnin, äänen tallentamisen, studiotekniikan ja jälkikäsittelyn sekä visuaalisten elementtien kuten värien, typografian ja sommittelun opiskelua graafisessa suunnittelussa ja tuotannossa.

Teemme lyhytelokuvia, animaatioita, dokumentteja ja peligrafiikkaa. Tulostamme mustesuihkutulostimella suurkuvatulostusta, valokuvista ja julisteista tulee näyttäviä, kun värit toistuvat hyvin ja paperivalinta on oikea. Toteutamme yrityksen graafisen ilmeen, teemme mainoksia, esitteitä ja aikakauslehtiä. Somessa on tärkeää miettiä viestin kohderyhmää ja strategiaa tavoittaa yleisö. Viestintä on hyvin yhteisöllinen ala.

Media-alan opinnoissa opitaan viestinnän alan ammatille ominainen työnkulku, opitaan pitämään aikataulut ja toimimaan asiakaslähtöisesti. Työ lähtee liikkeelle tilaajan toiveista ja tarpeista. Tilauksen tai toimeksiannon pohjalta tehdään taustatutkimusta, ideoidaan ja suunnitellaan käsikirjoitus, joka toteutetaan sovitussa aikataulussa.

Monet työtehtävät ovat tiimityötä. Hyvä, rehki ja rento ilmapiiri saa työt luistamaan mukavasti. Luovuus ja rohkeus on tärkeää. Media-alan opiskelu vaatii hyvän motivaation oppia koko ajan uutta, olla utelias ja asiakaslähtöinen. Olemme kaupallinen ala, joka vaatii paljon teknistä osaamista ja visuaalista lahjakkuutta.

Media-ala sopii niille, jotka tietävät mitä tahtovat eivätkä voisi opiskella mitään muuta kuin viestintää. Lahjakas piirtäjä, hyvä tarinankertoja, muusikko, pelien ja elokuvan suurkuluttaja ovat media-alan tulevaisuuden tekijöitä.

Yhteystiedot


Sirpa Järvenpää

opinto-ohjaaja

Forssan ammatti-instituutti

PL 12, 30101 Forssa

käyntiosoite: Saksankatu 27

puh. 050 596 2828

sirpa.jarvenpaa@fai.fi


Jaana Wikström

audiovisuaalisen viestinnän lehtori, NTM

Forssan ammatti-instituutti,

PL 12, 30101 Forssa

Käyntiosoite Saksankatu 46 F

050 350 4267

jaana.wikstrom@fai.fi

www.fai.fi